2010. február 24., szerda

Májas töltelék receptje

Ezt a receptet sok szeretettel küldöm Réka barátnőmnek, és mindenkinek aki szeret új dolgokat kipróbálni. A receptet a Felvidéken élő koma-asszonyomtól kaptam.

Hozzávalók: 40 dkg máj (csirke), 7-8 kifli, pirospaprika, só, bors, 4 tojás, petrezselyem zöldje.

Elkészítés: A májat kis kockákra vágva, olajon vagy libazsíron megdinszteljük, pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük.  Közben vízbe beáztatjuk a kifliket (jó, ha előtte karikára vágjuk). A májat ha kész összetörjük, akár villával, majd egy tálban összekeverjük az ázott kiflikkel. A négy tojást külön felverjük, pici sót tehetünk bele. A kiflis májra ráöntjük a tojást és teszünk hozzá petrezselyemzöldjét. Jól elkeverjük, tepsibe öntjük és sütőben megsütjük.

 Nagyon finom, akár uzsira vagy vacsira is jó. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése